• Please remember: Pray for Ukraine in the Prayer forum; Share news in the Christian News section; Discuss religious implications in FFA: Religious Topics; Discuss political implications in Politics (and if you don't have access, PM me) Thank you! + Fr. George, Forum Administrator

My prayers in modern Greek and English / Οι προσευχές μου στα ελληνικά και στα αγγλικά

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
I translated this prayer from Dutch into English and Greek. This prayer in English, as well as many others, you can find and follow here 'christianforums, let's pray for anything.'

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Στην Αγία Τριάδα προσκυνούμενος Τριαδικός Θεός – Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα! Μας έχεις πρόσταξει να μην αγαπάμε τον κόσμο, ούτε αυτό που υπάρχει στον κόσμο. Γιατί αν κάποιος αγαπά τον κόσμο, η αγάπη Σου δεν είναι μέσα του. Διότι ό,τι υπάρχει στον κόσμο: ο πόθος της σάρκας, ο πόθος των ματιών και η υπερηφάνεια της ζωής δεν είναι από Σου, αλλά από τον κόσμο. Μας έχεις αποκάλυψει επίσης ότι ο κόσμος παρέρχεται με όλα του τα πάθη, αλλά όποιος κάνει το θέλημά Σου μένει για πάντα. Ουράνιος Πατέρα! Σου ζητάμε: κάνε μας να γνωρίζουμε πάντα την αλήθεια και να μένουμε σε αυτήν, φύλαξέ μας από τον κόσμο με τα πάθη, τις αμαρτίες και τους πειρασμούς του. Δώσε μας δύναμη θέλησης να μην πάμε με τον κόσμο και να μην συμμετέχουμε σε αυτόν. Φέρε μας σε μια ολοένα μεγαλύτερη γνώση για Σου και τον άγιο Λόγο Σου Ιησού. Σε ευχαριστούμε για Αυτόν, τον Δίκαιο, ως Λυτρωτή μας και Συνήγορο μας μπροστά Σου. Γιατί σε Αυτόν βρίσκουμε εξιλέωση για τις αμαρτίες μας, γιατί για χάρη του ονόματός Του μας συγχωρείς. Κύριε, ο αληθινός Θεός, φύλαξέ μας στην αγάπη Σου, κάνε μας άγρυπνοι και για να φύλαγουμε τα λευκά ιμάτια της χριστιανικής μας αναγέννησης σε αγνότητα, για να μη βρεθούμε γυμνοί και ντρεπόμενοι ως υποκριτές και δίκαροι, όταν έρχεται ξαφνικά ο θάνατος και η κρίση, σαν κλέφτης τη νύχτα. Δίδαξέ μας να αγαπάμε τον πλησίον μας και να νικάμε τον κακό διάβολο με όλες τις προτάσεις και τους πειρασμούς του, κάθε μέρα με τη δύναμη και τη σοφία Σου. Γιατί Εσύ είσαι η σωτηρία μας και ο Δωρητής όλων των καλών, και Σε δοξάζουμε και Σε ευχαριστούμε τώρα και για πάντα. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Ουράνιος Πατήρ, Παντοδύναμος, Θεέ του ελέους και της δικαιοσύνης! Πόσο μεγάλη είναι η αγάπη Σου που μας έδωσες: να λεγόμαστε παιδιά Σου! Καθάρισέ μας από κάθε ακαθαρσία σώματος και ψυχής. Παρότρυνέ μας και βοήθησέ μας να διατηρούμε τον εαυτό μας στην αγνότητα και την λιτότητα, ώστε να σε βλέπουμε για πάντα όπως είσαι. Σε ευχαριστούμε ειλικρινά που μας αποκαλύφθηκες για να πάρεις τις αμαρτίες μας, όταν δεν υπάρχει αμαρτία σε Σένα. Φύλαξέ μας από κάθε αμαρτία και ανομία, γιατί όποιος αμαρτάνει είναι από τον διάβολο, που αμάρτησε από την αρχή. Ομολογούμε την επιθυμία μας να δεχτούμε όλες τις εντολές Σου και να μην έχουμε κοινωνία με τον διάβολο και όλους τους δαίμονες. Κλείδωσέ τους όλους στη σκοτεινή άβυσσο, εν αναμονή της τρομερής Ημέρας της Δεύτερης Αποκάλυψης του Υιού Σου Ιησού Χριστού, ώστε με όλο ζήλο και μεγάλη αγάπη προς Σένα να ζήσουμε μια ενάρετη ζωή χωρίς να δελεαζόμαστε και να παρασυρόμαστε από τις φανταστικές τους εικόνες, ενοχλητικές σκέψεις και λεπτές προτάσεις, που μας χτυπούν σαν πύρινα και δηλητηριώδη βέλη καθημερινά στα όνειρα και στις ώρες της εγρήγορσης. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι μέσω του βαπτίσματος γεννιόμαστε από Σένα και δεν πρέπει να αμαρτήσουμε. Βοήθησέ μας και κάνε μας να λάβουμε από Σένα το δώρο και το χάρισμα της αγάπης να αγαπάμε τον αδελφό και την αδερφή μας όπως εσύ θέλεις, χωρίς να κλείνουμε τις καρδιές μας. Βοηθησέ και διδαξέ μας να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να βλέπουμε και να ομολογούμε ειλικρινά τις αμαρτίες και τις ατέλειές μας και να δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλό. Γιατί ξέρουμε ότι είσαι ο απόλυτος Θεός και Βασιλιάς, θα ανανεώσεις το σύμπαν και τη γη και η απόλυτη, αιώνια, κοσμική και μονοπολική παγκόσμια τάξη σου θα θριαμβεύσει πάνω σε όλα όσα εξυψώνουν τον εαυτό τους πολύ. Γι' αυτό, κάνε μας άξιους να γίνουμε οι κήρυκες της δεύτερης παρουσίας Σου σε δόξα και της ειρήνης του νέου κόσμου που πρόκειται να φέρεις. Διότι άγιος και τριπλά άγιος είσαι ο Θεός μας—Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα—και είσαι άξιος, Κύριε, να λάβεις τη δόξα, την τιμή και τη δύναμη κάθε ζωντανού που έχει πνοή, τώρα και σε όλη την αιωνιότητα . Στο όνομα του Ιησού, αμήν.
 

Apostolos

OC.Net Guru
Joined
Jul 29, 2006
Messages
1,005
Reaction score
56
Points
48
Location
NE Attica, Greece
Faith
Orthodox Christian
Jurisdiction
Church of Greece
Am I allowed to correct some of your mistakes?

Αγαπητέ Επουράνιε Πατέρα! Ο (Στην Αγία Τριάδα?? it doesn't make sense) προσκυνούμενος Τριαδικός Θεός – Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα! Μας έχεις προστάξει να μην αγαπάμε τον κόσμο, ούτε αυτό που υπάρχει στον κόσμο. Γιατί αν κάποιος αγαπά τον κόσμο, η αγάπη Σου δεν είναι μέσα του. Διότι ό,τι υπάρχει στον κόσμο: ο πόθος της σάρκας, ο πόθος των ματιών και η υπερηφάνεια της ζωής δεν είναι από Σε, αλλά από τον κόσμο. Μας έχεις αποκαλύψει επίσης ότι ο κόσμος παρέρχεται με όλα του τα πάθη, αλλά όποιος κάνει το θέλημά Σου μένει για πάντα. Ουράνιε Πατέρα! Σου ζητάμε: κάνε μας να γνωρίζουμε πάντα την αλήθεια και να μένουμε σε αυτήν, φύλαξέ μας από τον κόσμο με τα πάθη, τις αμαρτίες και τους πειρασμούς του. Δώσε μας δύναμη θέλησης να μην πάμε με τον κόσμο και να μην συμμετέχουμε σε αυτόν. Φέρε μας σε μια ολοένα μεγαλύτερη γνώση για Σε και τον άγιο Λόγο Σου Ιησού. Σε ευχαριστούμε για Αυτόν, τον Δίκαιο, ως Λυτρωτή μας και Συνήγορό μας μπροστά Σου. Γιατί σε Αυτόν βρίσκουμε εξιλέωση για τις αμαρτίες μας, γιατί για χάρη του ονόματός Του μας συγχωρείς. Κύριε, ο αληθινός Θεός, φύλαξέ μας στην αγάπη Σου, κάνε μας (άγρυπνους) να επαγρυπνούμε (sounds more natural) και για να φυλά(γου)με τα λευκά ιμάτια της χριστιανικής μας αναγέννησης σε αγνότητα, για να μη βρεθούμε γυμνοί και ντρεπόμενοι ως υποκριτές και (δίκαροι?? what do you mean by that?), όταν έρχεται ξαφνικά ο θάνατος και η κρίση, σαν κλέφτης τη νύχτα. Δίδαξέ μας να αγαπάμε τον πλησίον μας και να νικάμε τον κακό διάβολο με όλες τις προτάσεις και τους πειρασμούς του, κάθε μέρα με τη δύναμη και τη σοφία Σου. Γιατί Εσύ είσαι η σωτηρία μας και ο Δωρητής όλων των καλών, και Σε δοξάζουμε και Σε ευχαριστούμε τώρα και για πάντα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού (we don't just use the name of Jesus without Christ). Αμήν.

Ουράνιε Πατέρα, Παντοδύναμε, Θεέ του ελέους και της δικαιοσύνης! Πόσο μεγάλη είναι η αγάπη Σου που μας έδωσες: να λεγόμαστε παιδιά Σου! Καθάρισέ μας από κάθε ακαθαρσία σώματος και ψυχής. Παρότρυνέ μας και βοήθησέ μας να διατηρούμε τον εαυτό μας στην αγνότητα και την λιτότητα, ώστε να σε βλέπουμε για πάντα όπως είσαι. Σε ευχαριστούμε ειλικρινά που μας αποκαλύφθηκες για να πάρεις τις αμαρτίες μας, όταν δεν υπάρχει αμαρτία σε Σένα. Φύλαξέ μας από κάθε αμαρτία και ανομία, γιατί όποιος αμαρτάνει είναι από τον διάβολο, που αμάρτησε από την αρχή. Ομολογούμε την επιθυμία μας να δεχτούμε όλες τις εντολές Σου και να μην έχουμε κοινωνία με τον διάβολο και όλους τους δαίμονες. Κλείδωσέ τους όλους στη σκοτεινή άβυσσο, εν αναμονή της τρομερής Ημέρας της Δεύτερης Αποκάλυψης του Υιού Σου Ιησού Χριστού, ώστε με όλο ζήλο και μεγάλη αγάπη προς Σένα να ζήσουμε μια ενάρετη ζωή χωρίς να δελεαζόμαστε και να παρασυρόμαστε από τις φανταστικές τους εικόνες, ενοχλητικές σκέψεις και λεπτές προτάσεις, που μας χτυπούν σαν πύρινα και δηλητηριώδη βέλη καθημερινά στα όνειρα και στις ώρες της εγρήγορσης. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι μέσω του βαπτίσματος γεννιόμαστε από Σένα και δεν πρέπει να αμαρτήσουμε. Βοήθησέ μας και κάνε μας να λάβουμε από Σένα το δώρο και το χάρισμα της αγάπης να αγαπάμε τον αδελφό και την αδερφή μας όπως εσύ θέλεις, χωρίς να κλείνουμε τις καρδιές μας. Βοηθησέ και διδαξέ μας να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να βλέπουμε και να ομολογούμε ειλικρινά τις αμαρτίες και τις ατέλειές μας και να δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλό. Γιατί ξέρουμε ότι είσαι ο απόλυτος Θεός και Βασιλιάς, θα ανανεώσεις το σύμπαν και τη γη και η απόλυτη, αιώνια, κοσμική και μονοπολική παγκόσμια τάξη σου θα θριαμβεύσει πάνω σε όλα όσα εξυψώνουν τον εαυτό τους πολύ. Γι' αυτό, κάνε μας άξιους να γίνουμε οι κήρυκες της δεύτερης παρουσίας Σου σε δόξα και της ειρήνης του νέου κόσμου που πρόκειται να φέρεις. Διότι άγιος και τριπλά άγιος είσαι ο Θεός μας—Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα—και είσαι άξιος, Κύριε, να λάβεις τη δόξα, την τιμή και τη δύναμη κάθε ζωντανού που έχει πνοή, τώρα και σε όλη την αιωνιότητα . Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
The latter was amazingly clear! Other than a few expressions here and there that I wouldn't have used as a native speaker, the message is crystal clear and in fluent language as well. Well done!

Οn the former prayer, since you're using dative (which is obsolete) in the form of εν αναμονή, why don't you just use O εν Τριάδι or O εν Αγία Τριάδι προσκυνούμενος, it makes perfect sense even in Modern Greek and it's used so often, that it does not sound strange or archaic at all.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Thanks! Despite my revision, these few things escaped my attention. May be this prayer will be different. Be welcome to correct it as well.

Παντοδύναμε Θεέ, μεγάλε και φοβερέ Θεέ, Θεέ των αγγελικών δυνάμεων, Θεέ του ελέους και της φιλανθρωπίας, Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Δέξου τις ευχαριστίες και τον έπαινο μας για τη μεγάλη Σου χάρη και τη μαρτυρία που μαρτύρησες για τον Υιό Σου, ότι μας έδωσες την αιώνια ζωή. και αυτή η ζωή είναι στον Υιό Σου.
Δέσποτα και Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Λόγε του Θεού και Δύναμη, που σταυρώθηκες για μας και αναστήθηκες από τους νεκρούς. Είσαι ο μόνος Χριστός, ο αιώνια γεννημένος Υιός του Πατέρα, ο Αμνός του Θεού ο αίρων τις αμαρτίες του κόσμου! Πιστεύουμε στο άγιο όνομά Σου, για να είμαστε παιδιά του Θεού. Επιβεβαίωσε μας σε αυτήν την υιότητά δια της χάρης Σου. Γιατί ό,τι γεννιέται από τον Θεό νικάει τον κόσμο. Εσύ, που κάθεσαι στα δεξιά του Πατέρα, ενίσχυσέ μας στη ορθόδοξη πίστη Σου, που νίκησε τον κόσμο. Σε ευχαριστούμε αιώνια και με όλη μας την καρδιά που γεννηθήκαμε από τον Θεό μέσω νερού και Πνεύματος, όσο ανάξιοι κι αν είμαστε. μέσω του έργου της σωτηρίας σου μας λύτρωσες από την αμαρτία και την καταδίκη που περιμένη τον πεσμένο κόσμο. Χάρη στη στοργική σου κένοση στον Σταυρό και την ανάσταση με την οποία νίκησες τον διάβολο, γεννηθήκαμε από τον Θεό, ενώ ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στο κακό. Σε επαινούμε και σε ευχαριστούμε για τo έρχομό Σου στη γη με το οποίο μας έδωσες την κατανόηση να γνωρίσουμε τον Αληθινό και να μείνουμε σε Αυτόν. Και Εσύ είσαι ο Αληθινός, ενίσχυσέ μας στην αγάπη Σου και κάνε μας να δούμε πόσο μεγάλη είναι η χάρη της υιοθεσίας του Θεού, τι μεγάλη ευθύνη και προσπάθεια απαιτεί από εμάς. Κάνε μας να εκτιμήσουμε πλήρως αυτό το δώρο και το υπέροχο κάλεσμά μας και δίδαξέ μας να ανταποκριθούμε επάξια στην αγάπη Σου αγαπώντας Σε με όλη μας την καρδιά.
Και Εσύ, Άγιο Πνεύμα, Ουράνιε Βασιλιά, Πνεύμα της αλήθειας και Παράκλιτε! Βοήθησέ μας να τηρούμε όλες τις εντολές Σου και κάνε τις να μην είναι βαρύ φορτίο για εμάς. Φύλαξέ μας από τα είδωλα και βοήθησέ μας να παραμένουμε στην αληθινή λατρεία Σου, γιατί είσαι ένα με τον Πατέρα και τον Υιό, και σε Σένα, ο εν Τριάδι ένας Θεός, ανείκη όλος ο έπαινος και η δόξα από όλων πλασμάτων που ζουν και αναπνέουν. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 
Last edited:

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Μακάριος είναι ο άνθρωπος που υπομένει τον πειρασμό, γιατί όταν επικυρωθεί, θα λάβει το στεφάνι της ζωής, που ο Κύριος υποσχέθηκε σε όσους τον αγαπούν». (Ιακώβου 1:12)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για κάθε καλό δώρο και κάθε τέλειο δώρο από Σένα, τον Πατέρα των φώτων! Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας δέχτηκες ως προσήλυτους σε απάντηση στην πίστη μας. Σε ευχαριστούμε επίσης για τη μεγάλη τιμή που γεννήθηκαμε από τον Λόγο της Αλήθειας Σου, δια να είμαστε εμείς απαρχή των πλασμάτων Σου. Τώρα που θέλουμε να είμαστε πιστοί σε Σένα κάθε μέρα, κάνε μας να απορρίψουμε κάθε βρομιά και κάθε υπερχείλιση κακίας. Κάνε την καρδιά μας το καλό χώμα που δέχεται πάντα με κάθε πραότητα τον Λόγο εμφυτευμένο μέσα μας, για να σωθούν οι ψυχές μας όπως Εσύ θέλεις. Βοήθησέ μας, λοιπόν, να χαρούμε όσο είναι δυνατό όταν αντιμετωπίζουμε κάθε είδος ανεπιθύμητων πειρασμών, γιατί γνωρίζουμε ότι η δοκιμασία της πίστης μας παράγει υπομονή και αντοχή. Ας κάνει αυτή την αντοχή το τέλειο έργο της μέσα μας, ώστε να είμαστε τέλειοι, εντελώς όρθιοι και να μην στερούμε τίποτα ως καλεσμένοι πολίτες του Ουράνιου Βασιλείου Σου. Γι' αυτό, χάρισέ μας τη Σοφία που βασιλεύει και κάθεται στον θρόνο Σου, για να διακρίνουμε και να κατανοούμε τις καταστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε και να γνωρίζουμε επίσης πώς να συμπεριφερόμαστε σε αυτές. Συγχώρεσέ μας για την αμαρτωλότητα και τη λαγνεία μας που μας παρασύρει και που είναι η αιτία των πειρασμών μας, μαζί με την εργασία των δαιμόνων. Σου παρακαλούμε, φύλαξέ μας πεντακάθαρους από τον κόσμο. Διότι Εσύ είσαι ο Λυτρωτής και Θεός μας, - Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα, - και σε δοξάζουμε και σε μεγαλώνουμε στους αιώνες των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Μιλήστε λοιπόν και ενεργήστε σαν άνθρωποι που θα κριθούν από το νόμο της ελευθερίας» (Ιακώβου 2:12).

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Ευλογημένο το όνομά Σου. Είθε να έρθει η Βασιλεία Σου, ώστε σύντομα όλοι οι δαίμονες, όλοι οι άρχοντές τους και όλοι οι άρχοντες της γης να πέσουν μπροστά σου με δέος και φόβο, ώστε όλοι όσοι υψώνουν και μεγαλοποιούν τον εαυτό τους να ταπεινωθούν κάτω από τα πόδια σου. Σε ευχαριστούμε για τον Ιησού, τον Υιό Σου και τον Θεό στο Όνομα του οποίου θα σκύψει κάθε γόνατο όσων είναι στον ουρανό, και εκείνων στη γη, και εκείνων που βρίσκονται κάτω από τη γη. Σε ευχαριστούμε που το καλό Όνομά Του επικαλέστηκε πάνω μας ως Χριστιανούς. Διότι δεν υπάρχει άλλο όνομα μεταξύ των ανθρώπων με το οποίο μπορούμε να σωθούμε. Βοήθησέ μας να μείνουμε στο νόμο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης Σου, να είμαστε φιλάνθρωποι με τον εαυτό μας και τους άλλους. Βοήθησέ μας να Σε αγαπήσουμε και να ασκήσουμε έμπρακτα την πίστη μας χωρίς προσωποληψία, ώστε η ζωντανή μας πίστη να μας λογιστεί ως δικαιοσύνη και να μπούμε στη χαρά Σου με τον δίκαιο πρόγονο Αβραάμ και να ανταμειφθούμε στην Ημέρα της Ανάστασης. Στο όνομά Σου συγχωρούμε όλους όσους μας αδίκησαν, για να συγχωρηθούμε κι εμείς από Σένα. Γιατί είσαι καλός και στοργικός Θεός, και δεν επιθυμείς να χαθεί κανείς από εμάς, αλλά να έρθουν όλοι στη γνώση της αλήθειας και να σωθούν. Και σε Σένα πρέπει κάθε τιμή, δόξα και λατρεία — στον Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, — στους αιώνες των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Αυτή η ζωή είναι σαν ατμός που εμφανίζεται για λίγο και μετά εξαφανίζεται. (Ιακώβου 4:14)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για το δώρο της ζωής και επίσης που γεννιθήκαμε ως άνθρωποι και έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε τη ζωή μας, καθώς και τις ζωές των ζώων και των φυτών, που δεν έχουν αυτοσυνειδησία. Γνωρίζουμε και συνειδητοποιούμε ότι ζούμε μετά και στη μεγάλη καταστροφή της πτώσης και της εξορίας μας από την Εδέμ, και επομένως η διάρκεια της ζωής μας είναι τόσο περιορισμένη που μπορεί να συγκριθεί με τον ατμό που εμφανίζεται για λίγο και εξαφανίζεται γρήγορα. Βοήθησέ μας λοιπόν να είμαστε πάντα νηφάλιοι και να μην έχουμε αυταπάτες για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Βοήθησέ μας να αφυπνιστούμε στην πραγματικότητα της αιώνιας ζωής που θέλεις να μας χαρίσεις ως μια αιώνια, εκστατική και ανιδιοτελή πνευματική σχέση αγάπης μαζί Σου. Βοήθησέ μας να κατευθύνουμε όλη μας την ενέργεια, τη δύναμη και τις προθέσεις μας σε αυτή τη ζωή προς την αναζήτηση Εσένα, την κατανόηση της σοφίας Σου και την εκπλήρωση του ιερού Σου θελήματος, έτσι ώστε να Σου δώσουμε τη δυνατότητα να μας χαρίσεις την αληθινή, αιώνια ευτυχία Σου μέσω του έργου της σωτηρίας , θάνατος και ανάστασης του Υιού Σου και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστού. Σώσε μας από την αυτοπεποίθηση στη δουλειά και στις σχέσεις μας με τους άλλους. Σβήσε τη φλόγα των σαρκικών μας παθών, ή μάλλον αλλάξε την στη διακαή αγάπη Σου, του αληθινού Θεού, Εραστή των ανθρώπων και Λυτρωτή μας. Προστάτεψέ μας από τη φιλία με τον κόσμο, γιατί είναι εχθρότητα εναντίον Σου. Γιατί η αγάπη Σου για τους εκλεκτούς και τους καλεσμένους Σου είναι μεγάλη και ζηλευτή. Και σε ευχαριστούμε για αυτό, σε ευχαριστούμε που κάνεις να ακούσουμε για Σένα μέσα από τα ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα και στιγμές της ζωής μας, καθώς και μέσω της συνείδησης με την οποία μας δείχνεις τον δρόμο. Ευχαριστούμε για όλα, σε Σένα ο έπαινος, η δόξα και η μεγαλοπρέπεια - στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα - στον χρόνο και στην αιωνιότητα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Αυτή η προσευχή είναι μεγαλύτερη. Εδώ ζυγίζω με το νουν την ιερή ιστορία του σύμπαντος και της εκκλησίας από την αρχή μέχρι τη στιγμή του νέου ουρανού και της νέας γης.

Στην αρχή Εσύ, Κύριε, δημιούργησες τους ουρανούς και τη γη. Γέμισες τον αόρατο για μας ουρανό με λογικά πνεύματα, πολύμάτια χερουβείμ και εξάπτερα σεραφείμ, ασώματους τραγουδιστές της Σοφίας και της Δύναμής Σου. Τους χώρισες σε διαφορετικές τάξεις, αποδίδοντας στον καθένα τον τόπο και τον τρόπο υπηρεσίας του. Τοποθέτησες τον Εωσφόρο πάνω τους, προικίζοντάς τον με λαμπρότητα, τιμή και μεγαλύτερη γνώση του Θεού. Αυτός, αφού δεν τελειοποιήθηκε και δεν καθιερώθηκε στη σοφία Σου, έχοντας κλείσει στον ναρκισσισμό του, ισχυρίστηκε ότι ήταν σαν Εσένα, καθιστώντας τον εαυτό του υψηλότερο από Σένα στην αλαζονεία και την υπερηφάνεια του, αντί για ευγνωμοσύνη για όλα τα μεγάλα Σου χαρίσματα Σε ανταπέδωσε με βλασφημία, ανταποδίδοντάς Σου το κακό για το καλό, και σέρνοντας μαζί του τους πλήθος αγγέλων που ήταν κοντά του, που δεν κράτησαν την αξιοπρέπειά τους, αλλά άφησαν την κατοικία τους και κρατούνται σε αιώνια δεσμά, στο σκοτάδι, για την κρίση της μεγάλης ημέρας.

Έπλασες τον άνθρωπο και το ανθρώπινο γένος κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή Σου. Τον εγκατάστασε σε έναν όμορφο παράδεισο και του έδωσας όλες τις ευλογίες του παραδείσου. Η κύρια ευλογία γι' αυτόν ήταν η συναναστροφή μαζί Σου πρόσωπο με πρόσωπο. Του έδωσες ελεύθερη βούληση και την ευκαιρία να εδραιωθεί στην καλοσύνη, προστάζοντάς του να μην φάει από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Όμως ο άνθρωπος άκουσε τον φθονερό και δόλιο αντίπαλο Σου, τον διάβολο, που παρίστανε το σοφό φίδι, παραβαίνοντας τη μόνη σου εντολή, για να γίνει σαν Θεός έξω από Σένα, γνωρίζοντας το καλό και το κακό. Για αυτήν την ανυπακοή, έδιωξες τους προπάτορές μας από τον παράδεισο, προστάζοντάς τους να κερδίζουν τα προς το ζην με τον ιδρώτα των προσώπων τους.

Με τη δίκαιη κρίση Σου, αφήνοντας τη γη σε καταστροφές, καταδίκη και θάνατο, στερώντας από τον άνθρωπο την προηγούμενη κοινωνία του με τον Θεό, εσύ, με το έλεος Σου, δεν καταδίκασες τη δημιουργία σου σε αιώνιο βάσανο για την αμαρτία δύο ανθρώπων, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να μετανοήσουν και να συμφιλιωθούν μαζί Σου. Οδήγησας τους προκατακλυσμιαίους προγόνους μας στο σωστό μονοπάτι μέσω του δίκαιου Σεθ, Ενώχ και του Νώε. Όταν οι άνθρωποι διεφθαρίστηκαν και ο πρώτος κόσμος βυθίστηκε στην αμαρτία, τον παρέδωσες σε δίκαιη τιμωρία, καταστρέφοντάς τον στα νερά του παγκόσμιου κατακλυσμού. Εσύ όμως έσωσες τον Νώε και τους απογόνους του για τη συνέχιση του ανθρώπινου γένους, ώστε οι δίκαιοι, οι δούλοι και οι άγιοι Σου, τους οποίους γνώριζες πριν από τη δημιουργία του κόσμου, θα γεννηθούν από αυτόν, ώστε να συμπληρώσουν τον αριθμό των πεσόντων αγγέλων και μείνουν σε Σένα και συν-βασιλεύουν με τον αγαπημένο Υιό Σου Ιησού Χριστό, για τον οποίο δημιούργησες τον κόσμο.

Μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, το ανθρώπινο γένος παρέστρεψε και πάλι από το μονοπάτι της καλοσύνης και τη διαθήκη που έγινε μαζί Σου μέσω του δίκαιου προπάτορα της φυλής μας Νώε. Ο λαός πάλι διάλεξε τον δρόμο της αυτάρκειας και, ενωμένος στην υπερηφάνεια, Σε περιφρόνησε, επιθυμώντας να ακολουθήσει ξανά τον δικό του δρόμο της αμαρτίας. Και σκόρπισες το γένος μας σε όλη τη γη, χωρίζοντάς τον σε διαφορετικές γλώσσες, φυλές και λαούς, για να κάνεις δυνατή την ύπαρξή τους.

Διάλεξες τον δίκαιο Αβραάμ, δημιουργώντας από αυτόν τον λαό του Ισραήλ, ως τον πυρήνα της ανθρωπότητας, το κέντρο της ιερής ιστορίας, από το οποίο επρόκειτο να ενσαρκωθεί ο Λόγος Σου Ιησούς Χριστός τη στιγμή που Εσύ όρισες. Αλλά ακόμη και η φυλή του Ισραήλ διεφθαρίστηκε στην αμαρτία, και επιθυμώντας να είναι σαν τους άλλους λαούς που δεν Σε γνώριζαν, διεφθαρίστηκαν στην ειδωλολατρία. Τους έστειλες προφήτες από τους συμφιλιωτές τους για να τους νουθετούν και να τους παροτρύνουν να επιστρέψουν στην αρχαία Διαθήκη που έκαναν οι πρόγονοί τους μαζί Σου μέσω του δούλου Σου Μωυσή. Τους νουθέσισας με τιμωρίες, εισβολές ξένων, πείνα, 70 χρόνια αιχμαλωσία στη Μεσοποταμία. Και έτσι δύσκολα μπόρεσες να σώσεις ένα απομεινάρι τους, για να γεννηθεί ο Χρισμένος Σου από την αγία και αγνή Παρθένο.

Όταν ο Χρισμένος Σου Ιησούς ήρθε στον κόσμο για τη σωτηρία του, απορρίφθηκε από τον λαό Του, αλλά, αφού αναβιώθηκε
και αναστήθηκε από θάνατον στον Σταυρό, δημιούργησε έναν νέο λαό του Θεού από ανθρώπους που Τον δέχτηκαν σε όλη τη γη, ως προφήτη Σου ο Ησαΐας προέβλεψε:

«Ποιος πίστεψε αυτό που ακούσαμε; Ποιος είδε τη μεγάλη δύναμη του Κυρίου σε αυτό; Ανέβηκε μπροστά Σου σαν βλαστάρι, σαν βλαστός από ρίζα από ξερή γη, ήταν άσημος, και δεν υπείρχει κανένα μεγαλείο σε Αυτόν να προσέχουμε, τίποτα που μας έλκυσε. Τον περιφρονούσαν, τον απέρριψαν οι άνθρωποι - ένας πάσχων που γνώριζε τον πόνο. Οι άνθρωποι γύρισαν τα πρόσωπά τους από τη θέα του. Τον αποστρεφόμασταν, θεωρώντας Τον ως τίποτα. Αλλά πήρε πάνω Του τις αδυναμίες μας και ανέλαβε τις ασθένειές μας. Αλλά νομίζαμε ότι χτυπήθηκε, τιμωρήθηκε και ταπεινώθηκε από τον Θεό. Αλλά πληγώθηκε για τις αμαρτίες μας και βασανίστηκε για τις ανομίες μας. η τιμωρία του κόσμου ήταν πάνω Του, και από τις πληγές Του θεραπευθήκαμε. Όλοι περιπλανηθήκαμε σαν πρόβατα, ο καθένας στράφηκε στον δικό του δρόμο: και ο Κύριος έβαλε επάνω Του τις αμαρτίες όλων μας. Καταπιεζόταν και βασανίστηκε, αλλά δεν άνοιξε το στόμα Του. Σαν αρνί οδηγήθηκε στη σφαγή, και σαν πρόβατο μπροστά στους κουρευτές του σιωπά, έτσι δεν άνοιξε το στόμα Του. Συνελήφθη και κρίθηκε άδικα. Αλλά ποιος μπορεί να πει για το είδος Του; Διότι εκδιώχθηκε από τη γη των ζωντανών. για τα εγκλήματα του λαού χτυπήθηκε. Του ανέθεσαν έναν τάφο με κακούς, αλλά τον έθαψαν στον τάφο ενός πλούσιου, γιατί δεν αμάρτησε και δεν υπήρχε ψέμα στο στόμα Του. Ωστόσο, ήταν θέλημα του Θεού να Τον συντρίψει και να Τον παραδώσει στο μαρτύριο. Όταν η ζωή Του γίνει προσφορά για αμαρτία, θα δει τους απογόνους Του και θα επιμηκύνει τις ημέρες Του. και το θέλημα του Κυρίου θα γίνει μέσω αυτού. Θα κοιτάξει με ικανοποίηση το κατόρθωμα της ψυχής Του. μέσω της γνώσης Του, Αυτός, ο Δίκαιος, ο Δούλος του Κυρίου, θα δικαιώσει πολλούς και θα φέρει επάνω Του τις αμαρτίες τους. Γι' αυτό θα του δώσεις κληρονομιά ανάμεσα στους μεγάλους και με τους δυνατούς θα μοιραστεί τη λεία, γιατί έδωσε τη ζωή Του σε θάνατο και συγκαταλέχθηκε στους κακούς, ενώ σήκωσε την αμαρτία πολλών και έγινε μεσολαβητής για παραβάτες .'*

Με Αυτόν ως τον ακρογωνιαίο λίθο, δημιούργησες την Εκκλησία Σου και την άπλωσες στη γη Σου. Για σχεδόν 300 χρόνια καταδιώχτηκε από τον διάβολο όταν οι ειδωλολάτρες προσπάθησαν να την καταστρέψουν εντελώς στην αυγή της ύπαρξής της, αλλά μετά την ευλόγησες με ειρήνη και επεκτάθηκε. Αλλά δεν τηρήσαμε την εντολή Σου να μείνουμε με αγάπη και ενότητα ο ένας με τον άλλον. Η μία μετά την άλλη, ακολούθησαν διασπάσεις με βάση το ασεβές διεθνικό μίσος και τις θεολογικές διαμάχες. Και η μεταφορική προφητεία από το δεύτερο βιβλίο του Έσδρα έγινε πραγματικότητα: «Ο γιος σου ο Μεσσίας θα αποκαλυφθεί μαζί με εκείνους που έρχονται μαζί του. Θα φέρει τετρακόσια χρόνια ευτυχίας σε όλους αυτούς τους επιζώντες. Στο τέλος αυτού του χρόνου, ο γιος Μου ο Μεσσίας και όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν. Τότε ο κόσμος θα επιστρέψει στην αρχική του σιωπή και για επτά ημέρες θα είναι όπως ήταν στην αρχή. Κανείς δεν θα μείνει ζωντανός." ** Διότι καθένας που παραβαίνει τη διδασκαλία του Χριστού και δεν μένει σε αυτήν, δεν έχει Θεό· αυτός που μένει στη διδασκαλία του Χριστού έχει και τον Πατέρα και τον Υιό.***

Κύριε, άγιος και δίκαιος Θεός, ως πότε θα επικρατεί η ανομία και η αδικία στη γη; Μέχρι πότε ο κακός θα είναι δυνατός και ο πονηρός θα υψώνεται σαν τους κέδρους του Λιβάνου; Πόσο καιρό θα επιτρέπεις στους ανθρώπους να καταστρέφουν τη γη Σου; Έλα, Κύριε, να κρίνεις τους ανθρώπους και να ανταποδώσεις στον καθένα αυτό που διάλεξε ως κληρονομιά του. Ας προκύψει η αλήθεια, ας πάψει να επικρατεί η κακία. Είθε ο Παντοδύναμος να εμφανιστεί στον θρόνο της κρίσης, και η γη να δώσει πίσω αυτούς που κοιμούνται σε αυτήν, και τις στάχτες της γης όσους κατοικούν σιωπηλά σε αυτήν, και οι χώροι αποθήκευσης να επιστρέψουν τις ψυχές που κρατούνται σε αυτούς για ανάσταση.

Βοήθησέ μας να προσέχουμε τον εαυτό μας, για να μη χάσουμε ό,τι κοπιάσαμε για χάρη του Χριστού, αλλά για να λάβουμε την πλήρη ανταμοιβή.

Σε Εσένα, που μπορείς να μας εμποδίσεις να μην πέσουμε και να μας βάλεις μπροστά στη δόξα Σου άμεμπτους στη χαρά, στον τριαδικό πανσοφό Θεό, τον Σωτήρα μας, μέσω Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, δόξα και μεγαλοπρέπεια, δύναμη και εξουσία τώρα και πριν από όλους τους αιώνες και για πάντα και πάντα. Αμήν.

*Ησαΐας 53
** 2 Έσδρας 7: 28-30
*** 2 Ιωάννης
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Κύριε Θεέ και Σωτήρας μας Ιησού Χριστέ! Σε αναγνωρίζουμε και σε ομολογούμε ότι είσαι ο Υιός του ζωντανού Θεού Πατέρα, που ήρθε στη σάρκα ως άνθρωπος για χάρη μας και τη λύτρωσή μας. Σε ευχαριστούμε ειλικρινά για τη Θεϊκή σου αγάπη, η οποία φάνηκε σε μας με το ότι ο Πατέρας σου σε έστειλε ως τον μονογενή Υιό Του στον κόσμο, για να μπορέσουμε να ζήσουμε μέσω Σου. Άγιε Κύριε Ιησού! Βοήθησέ μας να είμαστε άξιοι της αγάπης Σου, να μείνουμε σε αυτήν και να μην αμαρτήσουμε ποτέ εναντίον της, ώστε να έχουμε τόλμη στην ημέρα της κρίσης. Βοήθησέ μας να μην ανταποδώσουμε ποτέ το κακό αντί για κακό, να μην μαλώνουμε με κανέναν, να μην επιμένουμε ποτέ να έχουμε δίκιο και έτσι να μην επιτρέψουμε ποτέ να προκληθούμε από τα κακά πνεύματα που εργάζονται σε άλλους, αλλά μάλλον να υποστούμε αδικία, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, γνωρίζοντας σίγουρα ότι Εσύ Θα ανταποδώσεις στον καθένα σύμφωνα με τις πράξεις του, χωρίς να χρειαστεί να εκδικηθούμε για τον εαυτό μας. γιατί όπως είσαι Εσύ, έτσι καλούμαστε να είμαστε σε αυτόν τον κόσμο. Χάρισέ μας το δώρο Σου της διάκρισης των καλών και των κακών πνευμάτων, για να σωθούμε από τους ψευδοπροφήτες και το πνεύμα του Αντίχριστου, που έρχεται και είναι ήδη στον κόσμο, και για το οποίο μας προειδοποιεί ο μεγάλος μαθητής Σου Ιωάννης. Είθε το Άγιο Πνεύμα Σου να μείνει μέσα μας και να εργάζεται μέσα μας με κάθε ελευθερία και ανεμπόδιστα, γιατί από αυτό γνωρίζουμε ότι μένουμε σε Σένα και Εσύ μέσα μας. Συγχώρησέ μας και δέξου τη μετάνοιά μας για όλα όσα ντροπιάσαμε και ατιμάσαμε Εσένα και το άγιο όνομά Σου. Είθε το άγιο όνομά Σου του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος να αγιάζεται και να τιμάται από εμάς από εδώ και στο εξής και πάντα και σε όλη την αιωνιότητα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Άγιε Πατέρα και Δημιουργέ μας! Σε ευχαριστούμε για τον Λόγο της Ζωής Σου, που έγινε άνθρωπος για εμάς και για τη λύτρωσή μας. Πιστεύουμε και ομολογούμε ότι Αυτός είναι η ίδια η Ζωή που είναι μαζί σου και μας έχει αποκαλυφθεί. Είναι το Φως που γεννήθηκε προαιώνια από το Φως, ο αληθινός Θεός του αληθινού Θεού, που είναι ένα στην ουσία με Σένα, Θεό Πατέρα. Ομολογούμε επίσης ότι αμαρτήσαμε, μετανοούμε για τις αμαρτίες μας και Σε παρακαλούμε να μας καθαρίσεις από κάθε αμαρτία μέσω του αίματος του Ιησού Χριστού, του Υιού Σου. Γιατί είσαι πιστός και αληθινός να μας συγχωρείς τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίζεις από κάθε αδικία με τη χάρη Σου. Λύσε μας από κάθε άγνοια, πλάνη, δόλο της αμαρτίας, πάθη και αδυναμίες, για να μην περπατάμε στο σκοτάδι. Κάνε μας άξιους να έχουμε κοινωνία μαζί Σου και με όλους τους αγίους Σου, για να είναι γεμάτη η χαρά μας. Κάνε μας να περπατάμε συνεχώς στο φως Σου του Ευαγγελίου Σου. Δώσε μας θάρρος, θέληση και κατανόηση να καταθέσουμε μαρτυρία και να διακηρύξουμε το δώρο Σου της αιώνιας ζωής εν Χριστώ Ιησού στους γύρω μας. Γιατί Εσύ είσαι η πηγή κάθε χάριτος και ελέους, που με το σωτήριο έργο, τον Σταυρό και την Ανάσταση του Υιού σου Ιησού μας λύτρωσε από τη φθορά και την κατάρα της αμαρτίας και του θανάτου, και που μέσω του Αγίου Πνεύματός σου μας ανανέωσε και αγίασε ώστε να είμαστε παιδιά Σου—και σε ευχαριστούμε, επαινούμε και λατρεύουμε, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, τώρα και στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Κύριε, Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για την υπόσχεσή Σου για τους νέους ουρανούς και τη νέα γη, τον τόπο κατοικίας της δικαιοσύνης Σου, την οποία περιμένουμε. Σε ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτουμε πριν έρθει ξαφνικά η μεγάλη Ημέρα της Κρίσεώς σου σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα. τη μεγάλη Ημέρα της δεύτερης παρουσίας του Υιού Σου, κατά την οποία οι ουρανοί, αναμμένοι από φωτιά, θα χαθούν και τα στοιχεία της φύσης θα καούν με φλόγα, η γη και τα έργα του ανθρώπου σε αυτήν θα καούν. Γιατί είσαι καλός Θεός, και θεωρούμε την υπομονή σου μαζί μας ως σωτηρία, γιατί δεν θέλεις να χαθεί κανένας, αλλά όλοι να έρθουν σε μετάνοια. Βοήθησέ μας, διδάξε και εμπνεύσέ μας να αγωνιζόμαστε στην αρετή για να βρεθούμε πεντακάθαροι και άμεμπτοι από Εσύ με ειρήνη. Βοήθησέ μας επίσης να είμαστε σε εγρήγορση, μήπως παρασυρθούμε από την πλάνη των ανήθικων ανθρώπων και απομακρυνθούμε από τη δική μας σταθερότητα στην πίστη. Κάνε μας να αναπτυχθούμε επάξια στη χάρη και τη γνώση του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Ξύπνησέ τον καθαρό μας νου, αφύπνισέ μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ό,τι κάνουμε στο χρόνο και στο χώρο και τα λόγια που λέμε μετρώνται από Εσένα, και ότι όλοι θα εμφανιστούμε μπροστά στο δικαστήριο του Υιού Σου Ιησού, θα Τον δούμε πρόσωπο με πρόσωπο, και θα κριθούμε από τη δικαιοσύνη Σου σύμφωνα με τα λόγια και τις πράξεις μας αυτής της επίγειας ύπαρξης. Γέμισέ μας, Κύριε, με τον φόβο Σου, κάνε μας διαρκώς να γνωρίζουμε την παντογνωσία και την πανταχού παρουσία Σου, φύλαξέ μας στο εξής από την αμαρτία και βοήθησέ μας να ασκούμε τις αρετές, για να μην ντρεπόμαστε μπροστά Σου. Σε Σένα κάθε δόξα, τιμή και λατρεία, μαζί με τον μονογενή Υιό Σου και το Άγιο Πνεύμα Σου, τώρα όπως στην Ημέρα της Αιωνιότητας. Αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Σας παρουσιάζω μια ειδική προσευχή για τη σωτηρία των αιχμαλώτων της κόλασης. Προτείνω σε όσους προσεύχονται να κάνουν τουλάχιστον 3 επίγειες μετάνοιες για να είναι εντατική η προσευχή μας. Είναι επίσης ωφέλιμο να δίνετε ελεημοσύνη για την ανάπαυση των νεκρών. Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε οι ίδιοι ενάρετοι, έχοντας καθαρή συνείδηση, ώστε η προσευχή μας να έχει μεγάλη επιτυχία με τον Θεό.

Ελεήμων Θεέ και ο Ουράνιο Πατέρα μας, ο εν αχώριστη Τριάδα αιώνια προσκυνούμενος και δοξαζόμενος Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα! Δώσε ανάπαυση, Κύριε, στις ψυχές των αποθανόντων δούλων σου που δεν έφτασαν στην επιθυμητή σωτηρία και ανάπαυση στο βασίλειό σου και που ρίχτηκαν στην κόλαση, τον άββυσο του σκότους, της φωτιάς, της καταιγίδας, του κρύου, της δυσοσμίας και του αφόρητου πόνου και βασανίζονται ανελέητα από κακούς δαίμονες που μισούν τον άνθρωπο. Πρώτα απ 'όλα, παρακαλούμε την καλοσύνη Σου να απομακρύνεις από την κόλαση, να σώσεις από το βάσανο και να δώσεις αιώνια ειρήνη σε όλους εκείνους που πίστεψαν στο Ευαγγέλιό της Βασιλείας Σου, την Τελευταία Κρίση και την ανάσταση των νεκρών και ήθελαν να σωθούν, κάνοντας το καλό για τη σωτηρία της ψυχής τους, αλλά λόγω της άγνοιας, της πλάνης, της τεμπελιάς, της νωθρότητας, της παραμέλησης του εαυτού τους, της λήθης, της απελπισίας και εχοντας ριζώσει σε κακία, δεν μπόρεσαν να ζήσουν αυτή την επίγεια ζωή αντάξια ενός Χριστιανού, αμαρτάνοντας ή μη ενεργώντας σύμφωνα με το θέλίμα Σου σε κάτι. Σου ικετεύουμε να σώσεις τα παιδιά που εξαπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής από ενήλικες, που αμάρτησαν και πέθαναν λόγω του φόβου τους για τους δαίμονες ή έχοντας μιμηθεί τις αμαρτίες των ενηλίκων. Προσευχόμαστε σε Σένα επίσης για όλες τις άλλες ψυχές που χάθηκαν στην κόλαση και μάλιστα βρέθηκαν στον ταρταρο, για όλους εκείνους για τους οποίους είναι δυνατό να προσευχόμαστε και για όλους εκείνους για τους οποίους είσαι ευχαριστημένος να δεχτείς την προσευχή μας. Έχοντας αποβάλει τη σάρκα και τη σαρκική κοσμοθεωρία και όντας προσωρινά πνευματικά σώματα, βλέπουν τώρα όλη την αλήθεια, την πραγματικότητα του Θεού και τη δικαιοσύνη Σου, του καλού και του κακού, της αρετής και της αμαρτίας, της αιώνιας ανταπόδοσης, γνωρίζουντας τώρα όλη την αλήθεια και για τον εαυτό τους. Τώρα μετανοούν ειλικρινά και συνεχώς, ταπεινώνονται και θέλουν να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία να κάνουν το καλό και να κληρονομήσουν την αιώνια σωτηρία. Μη λαμβάνοντας αυτό όμως, θρηνούν σπαρακτικά, θέλοντας τις προσευχές μας γι' αυτούς. Συγχωρούμε όλες τις αμαρτίες τους και δεν τους θεωρούμε ως οφειλέτες μας, γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε άξιοι της κόλασης για τις αμαρτίες και τον εγωισμό μας. Παρακαλούμε την καλοσύνη Σου να απαλύνεις τον πόνο τους ή να τους σώσεις εντελώς, ώστε και αυτοί να προσεύχονται για εμάς στη Βασιλεία Σου, ως αδελφοί και αδελφές μας εν Χριστώ ή εν Αδάμ, και να δοξάζουν αιώνια την αγάπη και την καλοσύνη Σου με τους αγγέλους για τη χαρά Σου και αγαλλίαση, μαζί με εμάς υμνώντας και ευλογώντας το αιώνιο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, τώρα και πάντα και στους αιώνας των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού άκουσέ μας και εκπλήρωσε την προσευχή μας, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Πρέπει επίσης να είστε υπομονετικοί και να δυναμώνετε την καρδιά σας, γιατί ο ερχομός του Κυρίου πλησιάζει. (Ιακώβου 5:8)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για τη μεγάλη σου υπομονή, αγάπη και συμπόνια για εμάς. Είσαι ο Δωρητής όλων των καλών. Σου ευχαριστούμε για το νόστιμο φαγητό με το οποίο δυναμώνουμε τους εαυτούς μας, για τα χρήματα που λαμβάνουμε για να αγοράσουμε ό,τι χρειαζόμαστε, για το καταφύγιο από τη βροχή, για τη ζεστασιά στα σπίτια μας το χειμώνα, για προστασία από τα τροχαία ατυχήματα, τους κακούς ανθρώπους και δαίμονες, για τη σιωπή στο σπίτι και τον ήσυχο ύπνο... Αναρίθμητα είναι όλα τα παραδείγματα της καλοσύνης Σου απέναντί μας. Αν το θυμόμαστε, γνωρίζουμε ότι Σου χρωστάμε την αγάπη μας για όλη μας τη ζωή. Δώσε μας ισχύ, δύναμη και σοφία να Σε αγαπάμε με λόγια και με πράξεις, με το στόμα μας και με όλη μας την καρδιά. Δίδαξέ μας να προσέχουμε τις εντολές Σου και να κάνουμε το θέλημά Σου. Πάνω απ' όλα, Σου ευχαριστούμε για τον Υιό Σου και τον Λυτρωτή και Θεό μας Ιησού Χριστό, ο οποίος, μέσω της ενσάρκωσής του και του έργου της σωτηρίας, μας έδωσε την ελπίδα της αιώνιας ζωής σε κοινωνία μαζί Σου. Βοήθησέ μας να ανοίξουμε τις καρδιές μας σε Εσένα και στη χάρη Σου. Ελευθέρωσέ μας από την προσκόλληση σε αυτήν την επίγεια ζωή με όλα τα υλικά πλούτη και τις σαρκικές επιθυμίες της. Δώσε μας υπομονή, εντιμότητα και ακεραιότητα του Ιησού και όλων των αγίων Σου, ειδικά θυμόμαστε το παράδειγμα του Ιώβ και των προφητών, που μίλησαν στο όνομά Σου στους ανθρώπους και υπόμειναν τα βάσανα από αυτούς. Ελέησον, Κύριε, τους αρρώστους, τους ταλαιπωρημένους και τους μοναχικούς. Φέρε σε μετάνοια αυτούς που αμάρτησαν και παραστρατήθηκαν. Διότι είσαι καλός και στοργικός Θεός, και δική Σου είναι η Βασιλεία, η δύναμη και η δόξα—του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος— στους αιώνες των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Επειδή η δικαιοσύνη του Θεού αποκαλύπτεται μέσα σ' αυτό από πίστη σε πίστη, όπως είναι γραμμένο, αλλά ο δίκαιος θα ζήσει με πίστη». (Ρωμαίους 1:17)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για όλη τη δημιουργία, την ομορφιά και τη λογική της στη σύνθεση, για όλο το έργο των χεριών Σου, στο οποίο βλέπουμε τα αποτυπώματα της αιώνιας δύναμης και Θεότητάς Σου. Κύριε Θεέ, Παντοκράτορα, σε αναγνωρίζουμε και σε λατρεύουμε ως σκοπό και νόημα όλης μας της ζωής και επομένως απαρνιόμαστε τα πάθη και τις προσκολλήσεις μας στα υλικά πράγματα που έχεις δημιουργήσει. Όλα τα επίγεια πλούτη και πληρότητα, η απόλαυση του καλού φαγητού, της δόξας και της καλής φήμης μεταξύ των ανθρώπων, ακόμη και η γυναικεία αγάπη και η ευτυχισμένη ζωή με μια όμορφη νεαρή γυναίκα, - είναι φευγαλέα πράγματα και προσωρινή ευτυχία. Εσείς, ωστόσο, παραμένεις για πάντα και η αγάπη Σου για τους ανθρώπους δεν θα χαθεί ποτέ. Σε ευχαριστούμε για το ευαγγέλιο του Υιού σου Ιησού Χριστού, ως το χαρμόσυνο νέο της χάρης και της αγάπης σου για την ανθρωπότητα, που υποσχέθηκες εκ των προτέρων μέσω των προφητών. Δώσε μας σοφία και διορατικότητα για να το καταλάβουμε και να εκπληρώσουμε δημιουργικά το θέλημά Σου στη Γη. Δώσε μας υπαρξιακή, εμπειρική γνώση για Σένα, σε στενή σχέση μαζί σου. Διότι όταν αποχωριστούμε από το σώμα μας, θα μετανιώσουμε βαθιά που δεν σε υπηρετήσαμε όλη μας τη ζωή, αλλά κυνηγήσαμε τις ψευδαισθήσεις και τα όνειρά μας για επίγεια ευτυχία. Επουράνιο Πατέρα, δίδαξέ μας και βοήθησέ μας να μετανοήσουμε και να ελευθερώσουμε το υποσυνείδητό μας από όλες τις ψεύτικες και εγκόσμιες πεποιθήσεις και μοτίβα σκέψης που μας εμποδίζουν να Σε υπηρετήσουμε πλήρως και να παραδοθούμε ολοκληρωτικά σε Σένα με αγάπη. Είθε το Άγιο Πνεύμα Σου να μας κάνει ότι θέλεις. Γιατί Εσένα - ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα - είσαι η τέλεια ευτυχία και ευδαιμονία μας και Σου θέλουμε να δοξάζουμε και να δοξολογούμε για όλη την αιωνιότητα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.

1658604219279.png
Πόσο μεγάλα είναι τα έργα Σου, Κύριε, τα πάντα τα έφτιαξες με σοφία!
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Εκείνος ο Εβραίος που είναι στα κρυφά, και αυτή η περιτομή που είναι από καρδιάς, στο πνεύμα και όχι στο γράμμα. Ο έπαινος του δεν είναι από τους ανθρώπους, αλλά από τον Θεό». (Ρωμαίους 2:29)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για την καλοσύνη, την ανεκτικότητα και την υπομονή Σου, που μας οδηγούν στη μετάνοια. Βοήθησέ μας να το χρησιμοποιήσουμε σωστά, γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα κριθούμε από Σένα σύμφωνα με την αλήθεια Σου και τα έργα μας, στην ημέρα που θα κρίνεις τις κρυφές προθέσεις των ανθρώπων μέσω του Ιησού Χριστού. Ενίσχυσε μας στη γνώση Σου και της δικαιοσύνης Σου, για να ακολουθήσουμε επιμελώς τον Άγιο Λόγο Σου με λόγια και έργα και να τον διακηρύξουμε στους ανθρώπους. Λύσε μας από κάθε υποκρισία, για να μην καυχιόμαστε για τις καλές μας πράξεις και τις ικανότητές μας, σαν να είχαμε κερδίσει κάτι με τον κόπο μας ή να είχαμε κάτι καλό που δεν θα είχαμε λάβει από Σένα, την πηγή όλων των ευλογιών. Βοήθησέ μας όμως στις προσπάθειές μας να συνεργαστούμε με τη χάρη Σου, ώστε όλο και περισσότερο η φύση μας να μεταμορφώνεται στην ομοίωση του Ιησού. Βοήθησέ μας να Σου δώσουμε όλη τη δόξα μέσω ευλαβικής, συνεχούς επίγνωσης της Παρουσίας Σου και αδιάκοπης προσοχής σε εμάς. Δώσε μας το θάρρος και την ατρόμητη ειλικρίνεια να εξομολογηθούμε όλες τις αμαρτίες και τις ενδόμυχες σκέψεις μας σε Εσένα και ο ένας στον άλλον, και έτσι να θεραπευτούμε παρά όλη τη ντροπή και τη ζημιά στην ψεύτικη φήμη μας. Διότι δεν δικαιωνόμαστε επειδή πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι και πιο ηθικοί από τους άλλους ανθρώπους, αλλά με βάση τη χάρη Σου μέσω της ειλικρινούς και ενεργητικής πίστης στο ευαγγέλιό Σου και μιας ζωντανής, ειλικρινούς σχέσης μαζί Σου. Είθε το όνομά Σου - του Πατέρα και του Υιού και του Άγιο Πνεύμα - να αγαπημένο, να αγιασμένο και να δοξασμένο στη γη και σε κάθε ανθρώπινη καρδιά τώρα και για πάντα και για πάντα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Αλλά τώρα φάνηκε η δικαιοσύνη του Θεού, εκτός από το νόμο... μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό σε όλους όσοι πιστεύουν, γιατί δεν υπάρχει διαφορά». (Ρωμαίους 3:21-22)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε για την οικονομία της σωτηρίας Σου και όλα όσα έκανες για τη λύτρωσή μας. Από την αρχή, έβαλες έναν φυσικό ηθικό νόμο στην καρδιά του ανθρώπου για να τον οδηγήσει στο μονοπάτι της αρμονίας με πνεύμα αγάπης και ανιδιοτέλειας με Εσένα, τους πλεισίους και όλη τη δημιουργία. Αλλά οι πρόγονοί μας διάλεξαν το κακό προδίδοντας και περιφρονώντας την ταπεινή, τρυφερή και τέλεια αγάπη Σου για εμάς. Η κατάφωρη αχαριστία μας και η έλλειψη ειλικρινούς μετάνοιας μας έχουν κάνει δούλους της αμαρτίας και των δαιμόνων, ως εφευρέτες και εμπνευστές της αμαρτίας. Για να μας βοηθήσεις στη πάλη μας ενάντια στον νόμο της αμαρτίας, έδωσες το νόμο στον εκλεκτό λαό Σου ανάμεσά μας μέσω του δούλου Σου Μωυσή. Με αυτόν τον παγκόσμιο νόμο της δικαιοσύνης, αποκάλυψες τη διαφορά μεταξύ του καλού και του κακού, αποκάλυψες την αμαρτία, ξεκαθάρισες ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι καταδικασμένος μπροστά σου, και έτσι προετοίμασες την ανθρωπότητα για τον ερχομό του Χριστού του Λυτρωτή, ο οποίος είναι ο δρόμος της επιστροφής από την πτώση μας. Σου ευχαριστούμε που έλυσες την καταστροφή μας, Σου ευχαριστούμε που μπορούμε να Τον γνωρίσουμε από το γραπτό Του ευαγγέλιο και που μερικοί από εμάς έχουμε το προνόμιο να μιλάνε απευθείας σε Αυτόν. Με το λυτρωτικό Πάθος Του, το Θάνατο, την εκ νεκρών Ανάσταση και την ένδοξη Ανάληψη, χάρισες στην Εκκλησία Σου το Άγιο Πνεύμα. Είναι η μεγάλη Σου χάρη σε εμάς. Με το νόμο του Πνεύματος, τη ζωή και τη δύναμή Του, απελευθερώνεις από την τυραννία της αμαρτίας όσους είναι πιστοί στο άγιο θέλημά Σου μέσω της ενεργητικής πίστης στον Χριστό και στο ευαγγέλιό Του. Κύριε, Θεέ και Άγιε Πατέρα μας, δίδαξέ μας και βοήθησέ μας να είμαστε πιστοί δούλοι Σου, ακολουθώντας το νόμο της πίστης, να συνεργαζόμαστε με τη χάρη Σου για τη σωτηρία μας, φέρε μας σε μετάνοια όποτε παρεκκλίνουμε από τις εντολές Σου και ακολουθούμε δαιμονικές προτροπές, χωρίς να συνειδητοποιούμε αυτό. Δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε μαζί Σου δια μέσου το νόμο των έργων χωρίς να έχουμε στενή σχέση μαζί Σου. Οι πράξεις μας είναι αδύναμες να μας δικαιολογήσουν, γιατί κάθε άνθρωπος είναι ψεύτης. Αλλά πιστεύουμε στον Άγιο Λόγο Σου και βασιζόμαστε ολοκληρωτικά στο Έλεος Σου. Διότι Εσύ είσαι ο Δημιουργός και ο Σωτήρας μας, και οι καρδιές και τα χείλη μας να είναι γεμάτα από τον έπαινο Σου. Ευλογημένο να είναι το όνομά Σου του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, τώρα και στους αιώνας των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Διότι όχι από το νόμο δόθηκε υπόσχεση στον Αβραάμ ή στους απογόνους του ότι θα είναι ο κληρονόμος του κόσμου, αλλά με τη δικαιοσύνη της πίστης». (Ρωμαίους 4:13)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Μεγάλη είναι η χάρη Σου στους πεσόντες απογόνους του Αδάμ, Σε ευχαριστούμε για τη δικαίωση που μας δίνεις με πίστη. Διότι καταλόγισες σε δικαιοσύνη την ενεργό πίστη του πνευματικού μας προπάτορα Αβραάμ. Τον έκανες πατέρα όλων εκείνων που έχουν περιτομή στην καρδιά και ακολουθούν τα βήματα της πίστης του. Άγιε Θεέ, θεράπευσε τη διεφθαρμένη φύση μας, η οποία είναι πολύ αδύναμη για να περπατήσει άμεμπτα σε όλες τις εντολές Σου και να μην αμαρτάνει ποτέ με λόγια, έργα ή σκέψεις. Και χάρισε μας την πίστη και την υπακοή του Αβραάμ, για να γίνουμε κι εμείς κληρονόμοι του κόσμου, ως απόγονοι του Αβραάμ. Αλλά πρώτα απ' όλα, Σε ευχαριστούμε που μπορούμε να είμαστε απόγονοι του Δεύτερου Αδάμ, του Κυρίου, Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Σφράγισε μας με το άγιο Αίμα Σου και βοήθησέ μας στο δύσκολο ταξίδι μας μέσα από τη σκιά του θανάτου, μέσα από αυτόν τον πεσμένο ανθρώπινο κόσμο που έχει απομακρυνθεί από Σένα. Βοήθησέ μας να φυλάττουμε και να διατηρήσουμε άσπιλη τη σφραγίδα της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Ελευθέρωσέ μας από τους πειρασμούς και την έλξη των κακών παραδειγμάτων των ταλαίπωρων αδελφών μας στον Αδάμ, οι οποίοι, με τον τρόπο ζωής τους, οδεύουν προς την κόλαση. Επίσης, την ώρα του θανάτου μας, προστάτεψέ μας από τους δαίμονες που πάντα επιδιώκουν να αρπάξουν τις ψυχές μας ως λεία τους και κάνε το πέρασμά μας από τον αέρα προς το Βασίλειο Σου απαλλαγμένο από κακές δαιμονικές αρχές. Βοήθησέ μας ήδη εδώ, στη γη και σε αυτή τη ζωή, να δώσουμε λογαριασμό για όλες τις αμαρτωλές και αμφίβολες πράξεις μας, για να μην βασανιστούμε από τη συνείδηση και την ντροπή την Ημέρα της Κρίσεως. Γιατί είσαι καλός και στοργικός Θεός, και κάθε έπαινος, ευχαριστία και λατρεία οφείλεται σε Σένα - Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα - τώρα και για πάντα και για πάντα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Γιατί, αν με την παράβαση του ενός ο θάνατος βασίλευσε μέσω του ενός, πολύ περισσότερο εκείνοι που λαμβάνουν την αφθονία της χάρης και του δώρου της δικαιοσύνης θα βασιλέψουν στη ζωή μέσω του Ενός, δηλαδή του Ιησού Χριστού». (Ρωμαίους 5:17)

Αγαπητέ Επουράνιο Πατέρα! Σε ευχαριστούμε που συμφιλιωθήκαμε μαζί σου μέσω του θανάτου του αγίου Υιού σου Ιησού Χριστού. Σε ευχαριστούμε για τη χάρη Σου στην οποία στεκόμαστε και για την σίγουρη ελπίδα της δόξας Σου, όπως μας διδάσκει ο Απόστολος Παύλος. Χάρισέ μας την υποστήριξή Σου, τη δύναμη και την έμπνευσή Σου για να δοξαζόμαστε και στις θλίψεις, γνωρίζοντας ότι η θλίψη παράγει επιμονή, και η επιμονή παράγει εμπειρία και εμπειρία την ελπίδα, που δεν απογοητεύει, γιατί η αγάπη Σου έχει ξεχυθεί στις καρδιές μας από το Άγιο Πνεύμα Σου. Βοήθησέ μας να προσκολληθούμε στην αγάπη Σου, να απομακρυνθούμε πνευματικά από τον πεσμένο κόσμο, να σταυρώνουμε καθημερινά τον παλαιό μας ανυπότακτο άνθρωπο, προσκυνόντας ταπεινά μπροστά Σου και υποτάγοντας στο θέλημά Σου, ομολογώντας ανοιχτά τις κρυφές μας σκέψεις, παρά κάθε δυσφορία και ντροπή. Σώσε μας με τη ζωή και το αίμα του Υιού Σου από τη δίκαιη οργή που περιμένει την ανθρωπότητα. Βοήθησέ μας, Κύριε, να αποφύγουμε την περιττή ψυχαγωγία και τις πολυτελείς απολαύσεις - νόστιμο φαγητό, αδράνεια ταξίδια, νυχτερινή ζωή, αλκοολούχα ποτά, περιττές φλυαρίες, άσκοπα ψώνια και κατανάλωση - και να ασκούμε προσευχή και μέτρια αποχή από όλα τα πράγματα και δραστηριότητες που αποσπούν την προσοχή. Βοήθησέ μας να μην ακούμε τον δαίμονα που λέει ότι «πρέπει να δοκιμάσουμε όλες τις απολαύσεις όσο μένουμε εδώ, γιατί δεν ξέρεις τι σε περιμένει μετά το θάνατο». Γιατί έχουμε σταθερή ελπίδα στη σωτηρία Σου. Γι' αυτό, δώσε μας υπομονή να περιμένουμε τη Βασιλεία Σου, στην οποία θα έχουμε την αληθινή ανάπαυση και ευτυχία που θέλεις να μας δώσεις αν παραμείνουμε σε κοινωνία μαζί σου. Ευλογημένο να είναι το άγιο όνομά Σου του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος στους αιώνες των αιώνων. Στο παντοδύναμο όνομά Σου, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
"Διότι η αμαρτία δεν θέλει σας κυριεύσει. Επειδί δεν είστε κάτω υπό νόμον, αλλά υπό χάριν." (Ρωμαίους 6:14)

Αγαπητέ Επουράνιε Πατέρα! Σε επαινούμε και σε ευχαριστούμε για την οικονομία της σωτηρίας Σου και για το άγιο βάπτισμα που λάβαμε ή θα λάβουμε. Έστειλες τον μονογενή Υιό Σου Ιησού στον κόσμο για να γίνει μέσω του θανάτου και της ανάστασής Του λύτρο για το χρέος της αμαρτίας μας, το οποίο δεν μπορέσαμε να πληρώσουμε με τις προσπάθειές μας. Θέσπισες το βάπτισμα για να μας ταυτίσεις με τη ζωή, τον θάνατο και την ανάσταση του Ιησού. Γνωρίζουμε καλά ότι όλοι όσοι έχουν βαπτιστεί στον Χριστό Ιησού έχουν βαπτιστεί στο θάνατό Του και, σαν να λέγαμε, έχουν ντυθεί με Αυτόν. Βοήθησέ μας, λοιπόν, να σε αγαπήσουμε, άγιε δυνατέ και αθάνατε Θεέ, όχι μόνο στα λόγια και στην καρδιά, αλλά πολύ περισσότερο στην πράξη και σε όλη μας τη ζωή. Ευλόγησε τις προσπάθειές μας να το κάνουμε αυτό: νηστεία, νυχτερινές αγρυπνίες προσευχής και δοξολογίες, ανάγνωση γραφών, εξομολόγηση αμαρτιών και μαρτυρία για το ευαγγέλιό Σου μέσω της μετάνοιάς μας κάθε μέρα. Κάνε μας να σου φέρουμε τους καρπούς του Πνεύματος, για να μην είναι μάταια τα έργα μας. Γιατί αν δεν χτίσεις το σπίτι, μάταια κοπιάζουν οι οικοδόμοι. Γι' αυτό ελευθέρωσε μας από κάθε δεσμό της αμαρτίας, τη λάγνη σάρκα μας, τον εγκόσμιο τρόπο σκέψης και ζωής, και απάλλαξε μας από τις δαιμονικές επιρροές επάνω μας και από κάποια δύναμη του άρχοντα του σκότους πάνω μας, τον οποίον έχουμε απαρνιθεί στο βάπτισμα. Χάρισέ μας εγκράτεια, δώρο εγρήγορσης και αδιάκοπη προσευχή της καρδιάς, περισσότερη συνειδητή αγάπη για σένα και για τον πλησίον για χάρη σου, ομοφωνία, ειρήνη και κάνε μας άξιους της πλήρης συμφιλίωσης και της ειρήνης μαζί σου. Δώσε μας αιώνια ζωή για να μπορούμε να σε ψάλλουμε, να σε τιμούμε και να σε λατρεύουμε στους ύμνους--Εσένα, τον αγέννητο Πατέρα με τον μονογενή σου Υιό και το πανάγιο, αγαθό και ζωοποιό Πνεύμα Σου, τώρα και πάντα και στους αιώνες των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Κανείς από εμάς δεν ζει για τον εαυτό του και κανείς από εμάς δεν πεθαίνει για τον εαυτό του, αλλά αν ζούμε - ζούμε για τον Κύριο, αν πεθάνουμε - πεθαίνουμε για τον Κύριο». (Ρωμαίους 14:7-8)

Πατέρα μας που είσαι στους ουρανούς! Είθε το όνομά σου να τιμάται ιερά από όλους τους λαούς σε όλη τη γη και πάντα! Βοήθησέ μας να Σε αγαπάμε ανοιχτά, όχι μόνο με λόγια, αλλά με όλη μας τη ζωή. Σε ευχαριστώ για όλα τα καλά και όμορφα που έχεις δημιουργήσει. για διάφορα είδη νόστιμων φαγητών, τόσο για λαχανικά όσο και για ψωμί και κρέας, που μας έδωσες ως φαγητό. για όλες τις μέρες και τις εποχές. για την αυτόματη λειτουργία του ηλιακού συστήματος και των αστερισμών, μέσω των οποίων καθορίζουμε το χρόνο και την κατεύθυνση της διαδρομής. Εμπιστεύτηκες ευγενικά στον άνθρωπο τη χρήση όλης της δημιουργίας σου και μας άφησες να χρησιμοποιούμε τα πράγματα σύμφωνα με την πίστη και την πεποίθηση του μυαλού μας. Βοηθησε μας να το κάνουμε πάντα με ευγνωμοσύνη προς εσενα, χωρίς να κρίνουμε κανέναν που σκέφτεται και ζει διαφορετικά. Χάρισέ μας το χάρισμά σου της διάκρισης και την ικανότητα να ακούμε την διάκριση των άλλων, ώστε να μην δίνουμε ποτέ στους γείτονές μας αφορμή για παραπάτημα ή πειρασμό. Σώσε μας από τη χρήση σαγηνευτικού μακιγιάζ και μαγευτικών καλλυντικών, από το να φοράμε κομψά ρούχα και πολυτελή ρολόγια που προκαλούν ζήλια, καθώς και από όλες τις αυθάδειες και αβάσιμες δηλώσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας, που μπορεί να είναι εμπόδιο για τους πλισίους μας. οι οποιοι μπορούν να μας θεωρούν ως μεγαλύτερους και πιο έμπειρους από τους εαυτούς τους και να παίρνουν τυφλά τον λόγο μας. Συγχώρεσέ μας αν το έχουμε αμαρτήσει πριν. Βοηθησε μας να μετανοήσουμε και να κάνουμε το καλό, να φέρουμε τον καρπό της μετάνοιας και να αναζητήσουμε αυτό που οδηγεί σε ειρήνη και αμοιβαία οικοδόμηση. Σε εσένα, που μπορείς να μας επιβεβαιώσεις στην πίστη μέσω του κηρύγματος του Ιησού Χριστού, που νίκησε τον θάνατό μας, και μέσω του μυστηρίου της σωτηρίας μας και της πρόνοιάς Σου πάνω στο σύμπαν, που έχει κρυφτεί στους αιώνες αλλά αποκαλύφθηκε από Αυτόν, σε ένα και σοφό Θεό - τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα - να είναι όλη δόξα και δύναμη για πάντα και για παντα. Αμήν.

Πόσο μεγάλα είναι τα έργα Σου, Κύριε, με σοφία τα έκανες όλα!
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
Ο Θεός της ελπίδας να σας γεμίσει με κάθε λογής χαρά και ειρήνη που δίνει η πίστη, για να έχετε περίσσια ελπίδα με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. (ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 15:13)

Άγιε Πατέρα ο εν τοις Ουρανοίς! Είθε ολόκληρη η γη και το σύμπαν να μεταμορφωθούν σε Βασιλεία Σου και να πέσουν κάτω από τα πόδια Σου όλοι όσοι Σου εναντιώνονται περήφανα! Σε ευχαριστούμε που μας δέχτηκες μέσω του Ιησού Χριστού προς δόξα Σου. Βοήθησέ μας, Πατέρα, να γίνουμε σαν Εσένα στην ταπεινοφροσύνη και την ταπείνωσή Σου, με την οποία ο Μονογενής Υιός Σου Ιησούς Χριστός νίκησε τον διάβολο όταν πέθανε στον Σταυρό και αναστήθηκε την τρίτη ημέρα. Μας δημιούργησες κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή Σου, αλλά εμείς πήγαμε ενάντια σε Σένα και την εικόνα Σου μέσα μας όταν πέσαμε στο αμάρτημα της δυσπιστίας και της ανυπακοής σε Σένα. Έχουμε συνάψει συμμαχία με τον διάβολο, μοιραζόμενοι μαζί του το πνεύμα του κακού εγωισμού, της αγέρωχης καρδιάς και του φθόνου. Εσύ όμως ήσουν και είσαι ο ίδιος, και δεν μπορείς να αλλάξεις την καλή σου φύση, γίνοντας σαν ένας από εμάς στον χαρακτήρα. Επιθυμείς να σώσεις το χαμένο πρόβατό Σου, τον άνθρωπο, και ακόμη λαχταράς τη σωτηρία και την ένωσή μας μαζί σου. Μα μας λείπει η ομοιότητά Σου μέσα μας. Εξαιτίας της αμαρτίας που έχει ριζώσει μέσα μας, μας είναι ξένα η ταπεινοφροσύνη, η ταπεινή σου κενότης, η σοφία, η ανιδιοτελής και κενωτική αγάπη σου. Δώσε μας επιτυχία στο έργο της αγιότητας και βοήθησέ μας να ακούμε και να ενεργούμε σύμφωνα με όλες τις εντολές Σου. Σώσε μας από όλα τα αμαρτωλά αντίθετα: από τη λαγνεία από τη μια και την αδιαφορία για τα πάντα από την άλλη, από την υπερηφάνεια και τη ζοφερή αυτοεξευτελισμό, από τη φιλαργυρία και τη σπατάλη, από την ηδονία και την αδιαφορία για τα πάντα, από την απιστία και τον ακροδεξιό φανατισμό, από την υπερβολική τέρψη προς τους άλλους και τη σκληρότητα της καρδιάς... Βοήθησέ μας όμως και δίδαξέ μας να Σε ακολουθούμε ενεργά σε όλα και να κρατάμε επαφή μαζί σου στην καρδιά μας, βαδίζοντας διακαώς το μονοπάτι της αγιότητας και καθημερινά μεταμορφωνόμενοι από τον εσωτερικό μας άνθρωπο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή σου, ενώ δεν επιτρέποντες τον ανθρώπινο και δαιμονικό φθόνο να μας τσιμπήσει. Είθε όλος ο διακαής πόθος μας να είναι στραμμένος σε Σένα. Είθε να μπορέσουμε να δούμε τη δόξα Σου και να ακούσουμε τη φωνή Σου και να μην Σε μπερδέψουμε ποτέ με τον ψεύτη-διάβολο με τη μορφή του Ιησού Χριστού ή έναν άγγελο φωτός. Διότι Εσύ είσαι η πηγή της ζωής, του φωτός και της δόξας, και σε υμνούμε εκούσια και δημιουργικά στους αιώνες των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού άκουσε και ελέησε. Αμήν.

Χρυσή αναλογία στη φύση. Σχεδιαγράμματα της νοημοσύνης του Θεού (όχι αυτό της «εξέλιξης»).
 
Last edited:

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
"Σας θέλω όμως να είστε σοφοί για το καλό κι ανυποχώρητοι στο κακό. Κι ο Θεός της ειρήνης πολύ σύντομα θα συντρίψει το σατανά και θα τον υποτάξει σ’ εσάς." (Ρωμαίους 16:19-20)

Άγιε Επουράνιε Πατέρα! Ας γίνει το θέλημά σου σε όλο το σύμπαν, σε ανθρώπους και από όλους τους ανθρώπους από καλή θέληση! Σε ευχαριστούμε για το δώρο σου της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης, με το οποίο μας σώζεις από την απελπισία και την κατάθλιψη, στηρίζοντας τη ζωή μας σε αυτόν τον πεσμένο κόσμο γεμάτο με κακία, σκοτάδι και δαίμονες. Σε παρακαλούμε, Κύριε, σώσε μας και φύλαξέ μας από εκείνους που δημιουργούν διαιρέσεις και πειρασμούς που είναι αντίθετοι με Σένα και τη διδασκαλία Σου. Σώσε μας από τον πειρασμό να μιλάμε άσχημα και να καταδικάζουμε τους άλλους, δικαιολογώντας τους εαυτούς μας με επινοημένες δικαιολογίες για να φαινόμαστε έντιμοι στα μάτια των ανθρώπων εξευτελίζοντας τους άλλους. Σώσε μας από την τάση να μαλώνουμε και να δημιουργούμε διαιρέσεις και πειρασμούς επιμένοντας στην ορθότητα της κατανόησης μας του λόγου Σου. Μετανοούμε για κάθε τέτοιο αμάρτημα και αποφασίζουμε να μην το επαναλάβουμε. Βοήθησέ μας από εδώ και πέρα να μην βλάψουμε τις καρδιές των απλοϊκών με κανένα δόλιο λόγο. Οδήγησέ μας στην ενότητα της αγάπης των παιδιών του Θεού. Σε ευχαριστούμε για τη χάρη Σου, που ξεχύθηκε πάνω μας μέσω του Κυρίου Ιησού Χριστού, που σταυρώθηκε στον Σταυρό και αναστήθηκε με τη δυναμη Σου. Δώσε μας βαθιά μετάνοια για όλες τις αμαρτίες μας και καθαρή συνείδηση του πραγματικού πόνου και της λύπης που προκαλούμε στον ενσαρκωμένο Υιό Σου καθώς και στο Άγιο Πνεύμα κάθε φορά που ευχαριστούμε και τρέφουμε τους κακούς παράσιτους δαίμονες με τις αμαρτίες μας. Δώσε μας να νιώσουμε αυτόν τον πόνο για εμάς του αγαπημένου και ταπεινού Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Βοήθησέ μας να φοβηθούμε να αμαρτήσουμε σαν φωτιά, ώστε να σπείρουμε τον καλό σπόρο της αγάπης και της χάρης Σου στις καρδιές μας, διαβάζοντας τον λόγο Σου, και με την πρακτική εφαρμογή και στοχασμό του. Πριν από κάθε αμφισβητήσιμη πράξη ή λέξη, βοήθησέ μας να θυμόμαστε να Σε ρωτάμε κάθε φορά: "Θα είσαι ευτυχισμένος με αυτό, Θεέ μου;" Είθε να εξιλεωθούμε για όλες τις αμαρτίες μας με καλές πράξεις και να υμνούμε για πάντα τη χάρη και τη δύναμή Σου, προσφέροντας όλη την προσωπική μας ευτυχία σε Σένα και θυσιάζοντας την τιμή και τη δόξα μας για να υμνούμε και να εκθειάζουμε αιώνια Εσένα, τον Τριαδικό Θεό - Πατέρα και Υιό και Άγιο Πνεύμα, - νυν και εις την ημέρα αιώνιο. Αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
«Ντύσου τον Κύριο Ιησού Χριστό και μη τρέφεις τη σάρκα για να διεγείρεις τη λαγνεία». (Ρωμαίους 13:14)

Αγαπητέ Επουράνιε Πατέρα, Κύριε και Θεέ μας Άγιο Πνεύμα! Σε ευχαριστούμε για τη χάρη Σου, που νιώθουμε μέσα μας και στη φύση, που μαρτυρεί την ευγενική αγάπη Σου για τη δημιουργία. Μας συντηρήσεις, τις ζωές μας και την ανάσα μας, ακόμα κι όταν βρισκόμαστε σε ακραία φτώχεια και ανάγκη. Παρατείνεις τις μέρες μας, μας οδηγείς στη σωτηρία και υπομονετικά, με χάρη και ελπίδα, περιμένεις να δεχτούμε την καλοσύνη Σου και να ανταποκριθούμε με αγάπη στην αγάπη Σου. Τι να σου ανταποδώσουμε για όλη την τρυφερή σου καλοσύνη;! Ποια ταπεινοφροσύνη μας μπορεί να ξεπεράσει τη στοργική ταπεινοφροσύνη Σου στο βάθος της;! Εσύ, ως στοργική μητέρα, ταπεινά, αόρατα και ανιδιοτελώς, γαλουχείς, ζεσταίνεις και συντηρείς τη δημιουργία Σου και μην απορρίπτεις το ανθρώπινο γένος που έχει απομακρυνθεί από Σένα. Όταν το βλέπουμε και το καταλαβαίνουμε αυτό, θρηνούμε με μετάνοια γιατί έχουμε αμαρτήσει ενάντια στην ταπεινή αγάπη Σου στο πρόσωπο των προγόνων μας Αδάμ και Εύας. Και αν δεν είμαστε ο Αδάμ και η Εύα, αλλά ποιος από εμάς μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα είχε αμαρτήσει εναντίον Σου με κτηνώδη αχαριστία όπως ο Αδάμ και η Εύα;! Ποιος από εμάς μπορεί να είναι σίγουρος ότι σίγουρα δεν θα κατέστειλε και δεν θα απέρριπτε την ακίνητη και απαλά νουθεστική φωνή σου στα βάθη της συνείδησής μας;! Και αλίμονο σε μας που πολλές φορές έχουμε αμαρτήσει τόσο άδικα εναντίον Σου, καταχρώνοντας την υπομονή Σου, τον χρόνο και την ελπίδα Σου για τη μετάνοιά μας. Μετανοούμε πικρά που αφιερώσαμε πολλή προσοχή και χρόνο της ζωής μας σε νεκρά έργα, ματαιοδοξία και αυταρέσκεια, που δεν είναι μέρος της αιωνιότητας, ακόμα κι αν δεν ήταν αμαρτία με την κυριολεκτική έννοια. Βοήθησέ μας τώρα να βρούμε περισσότερο χρόνο για προσευχή, μετάνοια, φώτιση μέσω του λόγου σου. Είθε να κάνουμε το χώμα της καρδιάς μας καλό έδαφος, όπου ο σπόρος του λόγου Σου θα σου φέρει σίγουρα άφθονο καρπό. και τα σώματά μας να γίνουν ένας άξιος ναός Σου, όπου μπορείς να κατοικείς ελεύθερα όπως θέλεις. Σώσε μας και φύλαξέ μας από την ιδιοτελή σαρκικότητα, καθώς και από όλα τα έργα του σκότους, και έντυσέ μας την πανοπλία του φωτός. Είθε να δοξαστείς μέσα μας και μέσω ημών μαζί με τον Θεό Πατέρα και τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, στους αιώνας των αιώνων. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, ας είναι έτσι. Αμήν.
 

Gentleman

Elder
Joined
Mar 14, 2011
Messages
309
Reaction score
23
Points
18
Age
37
Location
The Netherlands
Faith
Christian
Jurisdiction
Constantinopolitan diocese of Brussels
"Ο θρονος σου, ο Θεος, εις τον αιωνα του αιωνος, ραβδος ευθυτητος η ραβδος της βασιλειας σου, ηγαπησας δικαιοσυνην και εμισησας ανομιαν." (Εβραίους 1:8-9)

Αγαπητέ Επουράνιε Πατέρα και Θεέ, που επανειλημμένα και με διάφορους τρόπους μίλησε από την αρχαιότητα στους πατέρες μέσο των προφητών, και στο τέλος του χρόνου αποκαλύφθηκες στον Υιό Σου, τον οποίο έκανες κληρονόμο των πάντων, μέσω του οποίου δημιούργησες τους αιώνες. Είναι η ακτινοβολία της δόξας Σου και η εικόνα της υπόστασης Σου, κρατώντας τα πάντα με τον λόγο της δύναμής Του. Κατά την ευχαρίστησή Σου, έκανε τον καθαρισμό των αμαρτιών μας. Αναστήθηκε σε δόξα, κάθισε στα δεξιά της μεγαλειότητάς Σου στο υψηλότερο μέρος, όντας πιο εξαιρετικός από όλους τους αγγέλους. Παρηγορούμενοι σε αυτήν την ελπίδα της σωτηρίας και της λύτρωσής μας, Σε ευχαριστούμε για την πρόνοιά Σου για τον καθένα μας, για ολόκληρο τον κόσμο και τη σωτηρία του. Σε προσευχόμαστε, στείλε το Άγιο Πνεύμα Σου να ανάψει μέσα μας τη φωτιά της πίστης και της αγάπης για Σένα, ξύπνησέ σε μας ζήλο για να σε ευχαριστήσουμε και για πράξεις μετανοίας, αλλά δώσε μας και λογική με σύνεση, για να μην αμαρτήσουμε με τυφλό ζήλο όχι σύμφωνα με το νου. Συγχώρεσέ μας για την ψυχρότητα και τη χλιαρά μας και μάθε μας να προσευχόμαστε θερμά, να διαβάζουμε τον λόγο Σου με έντονο ενδιαφέρον και να κάνουμε όλες τις άλλες πράξεις και θυσίες για χάρη Σου που περιμένεις από εμάς. Δώσε μας ελευθερία από κάθε παράπονο, εθισμό και πικρές αναμνήσεις. Χύσε στους καλεσμένους σου ποιμένες και δούλους το χρίσμα σου του Αγίου Πνεύματός και τα πνευματικά χαρίσματα, ώστε να οδηγήσουν πολλές ψυχές σε μετάνοια και μεταστροφή και να αφυπνίσουν τον κόσμο γύρω τους από τον ύπνο της αμαρτωλής και ολέθριας κοσμικότητας. Είθε οι ψυχές και οι καρδιές μας να καίγονται με τη φωτιά του Αγίου Πνεύματός Σου προς δόξα και χαρά Σου, για να μην υποφέρουμε και καυθούμε από αυτήν μαζί με τους κακούς προδότες Σου, δαίμονες. Είθε όλη η δόξα σε Σένα, τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, για πάντα και για πάντα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, αμήν.
 
Top